Overthought by Lični razvoj

Zdravo! Ja sam Marija i ja sam OverThinker!

Truput meri, jednom seci, a onda napravi blog! Zdravo! Ja sam Marija, zavisnik od aktivizma i projekata, marketar u duši i overthinker u srcu!

Šta znači biti OverThinker?

Ja sam Marija Raičević, dolazim iz Niša i studentkinja sam Ekonomskog fakulteta u Beogradu. U trećoj godini srednje škole sam dobila stipendiju Stejt Departmenta da provedem deset meseci u Šarlotu, Severnoj Karolini, preko FLEX programa razmene, i to iskustvo mi je promenilo život. Tamo sam se prvi put osetila usamljeno, bez ikoga da mi pomogne (nisam bila sasvim sama, ali nisam imala nijednog člana porodice u blizini, ni jednog prijatelja koji me zna duže od tih par meseci), tako da sam naučila da budem samostalna i da stvaram prilike koje želim za sebe. Naučila sam kako da se predstavim, prodam i nadograđujem, to jest kako da budem mladi profesionalac. Isto tako, shvatila sam da sam OverThinker!

Šta to tačno znači? Pa, ako izguglamo definiciju, to je neko ko previše razmišlja o svemu, svemu pridaje neki dublji značaj iako ga možda nema, voli da sve bude lepo kategorizovano (po mogućstvu u neku lepu task listu), i naravno, što bi moja baka rekla, voli da izmeri petsto puta, pa da se onda porazmisli dobro da li ipak da preseče ili ne. Ako se pronalazite u nečemu od ovog, čestitam, i vi ste overthinkeri, a ovo je blog baš za vas! Čak iako se niste pronašli ni u čemu što je napisano gore, samo čitanje ovog bloga vas čini posebnom vrstom overthinkera – OverThinkerom!

Čemu sve ovo?

Ovaj blog, ceo ovaj sajt praktično, će biti moj medijum za širenje dobre priče – moje priče, koju sam se plašila da podelim jer nisam mislila da je dovoljno dobra i vredna.

To se po povratku u Srbiju nastavilo u vidu dinamičnog uključivanja u aktivizam i volonterizam, razne nevladine organizacije i neformalne grupe, pomoću kojih sam otkrila da želim da se bavim marketingom i da širim svest o dobrim pričama na koje sam nailazila jer su meni pomogle da postanem ono što sam danas!

Sva ova iskustva su kulminirala u odluku da napravim ovaj sajt i blog, koji planiram da koristim kako bih sva iskustva ovekovečila i pomogla drugim ambicioznim mladim ljudima da se pokrenu, istraže sebe van školske klupe i otkriju koji je njihov cilj u životu i kako da pronađu i prepoznaju prilike za lični i profesionalni razvoj koji će ih dovesti bliže njegovom ostvarenju.

Ako i ti želiš da budeš mladi profesionalac i razviješ se, lično ili profesionalno, prateći moje primere i savete koje sam usput pokupila, dobrodošao ili dobrodošla još jednom u OverThinker porodicu! Čujemo se (to jest čitamo se) uskoro!

Za sva pitanja, nedoumice ili predloge tema koje biste voleli da vidite, moj mejl je marijaraicevic001@gmail.com,a društvene mreže su linkovane dole,tako da se osetite slobodnim da mi se javite! Ako ste u Nišu, negde u blizini, ili sam ja igrom slučaja negde blizu vas, možemo i na neku kafu/pivo 🍺

(Visited 234 times, 1 visits today)