O nama

Zdravo i dobrodošao to jest dobrodošla u OverThinker centar, (za sada onlajn) mesto gde zajedno istražujemo, učimo isprobavajući i delimo lekcije koje sakupimo usput.

Tu smo da zajedno otkrijemo šta je sve za nas moguće i čime bismo želeli da se bavimo posle srednje škole i/ili fakulteta, da vidimo koliko različitih prilika za lični i profesionalni razvoj zapravo postoji za mlade, od radionica i konferencija, preko kurseva i raznih edukativnih programa, do razmena u inostranstvu. Da naučimo kako da ih najbolje iskoristimo da izgradimo svoj idealni život i karijeru.

Na jednom mestu okupljamo uspešne mlade i stručnjake iz različitih oblasti koji sa nama dele svoje priče i savete #IzIskustva о ličnom i profesionalnom razvoju, planiranju života i karijere. Ukratko, svemu što je potrebno nama mladima da bismo bili pre svega srećni, a zatim i uspešni u životu, čemu nas ne uče u školi. 

Kako je naša priča počela?

Sve je počelo od jedne devojke iz Niša koja je otišla u Ameriku, a zatim se preselila u Beograd

Ovo je iskustvo Marije Raičević, Marije OverThinker, omladinske aktivistkinje, autorke i blogerke, og mislioca (misliteljke?) koja je osnovala naš pokret i zajednicu. 

Pre odlaska u Ameriku preko FLEX programa razmene, Marija je bila tipična gimnazijalka koja je bila posvećena školi i dobijanju dobrih ocena, ali je osećala da želi nešto više (samo nije znala šta).

Zahvaljujući stipendiji Američke ambasade, svoju treću godinu srednje škole je provela u Šarlotu, Severnoj Karolini i videla na koji način oni uče u školi i van nje, kroz različite vannastavne i vanfakultativne aktivosti koje im znače za lični i profesionalni razvoj i uspeh.

Po povratku u Srbiju, odlučila je da nastavi da bude aktivna i van školske klupe. Pokrenula je OverThinker.rs blog kako bi delila svoje iskustvo i motivisala druge mlade da se uključe u neformalno obrazovanje i on je brzo postao glavni resurs za hiljade srednjoškolaca i studenata o ličnom i profesionalnom razvoju, mogućnostima i prilikama za mlade!

Povedena uspehom bloga, Marija pokreće OverThinker centar kao mesto za inspiraciju, motivaciju i edukaciju mladih, kako bi svi mladi mogli da dobiju pomoć, podršku i prave informacije koje im fale da kreiraju život i karijeru po svojoj meri.

(Visited 1.583 times, 1 visits today)

Comments are closed.