Overthought by #FAKS101

#FAKS101: Menadžment i organizacija na FON-u

Ako te zanimaju studije menadžmenta i organizacije na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, polažeš uskoro prijemni i značile bi ti dodatne informacije o studiranju, pročitaj ceo tekst!

U želji da što bolje približim studiranje i studentski život budućim brucošima, na svom Instagram nalogu sam pokrenula serijal #faks101 gde sam uz pomoć prijatelja sa različitih fakulteta delila savete za upis i studiranje na različitim fakultetima i smerovima širom Srbije. Kako bi sve ostalo na jednom mestu, odlučila sam da sve Instagram storije i hajlajte prebacim u tekstove. Ovo što čitaš je jedan od njih, konkretno vezan za studije Menadžmenta i organizacije na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu 🤗

#IzIskustva

Više o smeru Menadžment i organizacija podelila je moja drugarica iz srednje, Teodora Jovanović, trenutno studentkinja treće godine. Pored fakulteta, Teodora je aktivna i u studentskoj organizaciji Unija studentata FONa, kao i u različitim događajima i takmičenjima koji imaju veze sa njenom budućom strukom 😁

Šta ona izdvaja vezano za prijemni za upis željenog smera i studiranje na FONu pročitaj u nastavku, a za sva pitanja možeš meni ili njoj da se javiš na Instagramu ➡️

Teodora Jovanović

Prijemni ispit 📝

Moje iskustvo tokom celog puta ka upisivanju fakulteta je pozitivno, ali sa mnogo uspona i padova. Verujem da dobar deo treme odlazi sa dobrom pripremom, ali i da dolazi sa velikom željom za upisivanjem upravo ovog fakulteta.

Preporučila bih svima jedan kliše savet, a to je dobra priprema i jasan cilj! Bistra glava pre odlaska na prijemni ispit i vera u sebe i svoj trud i rad je ono što je mene spasilo treme.

Studiranje 🎓

Iako sam imala veliku dilemu pri odabiru fakulteta, svakog dana sam sve sigurnija da nisam pogrešila.

FON kao takav pruža ogromne mogućnosti i širinu već u toku samog studiranja, a još više posle njegovog završetka, tako da verujem da svako ko je u ovoj sferi interesovanja može da pronadje idealan poslovni segment u kome vidi sebe.

Profesori i sam fakultet je u potpunosti okrenut prema studentima i njihovom razvoju, a ambiciozni ljudi koji studiraju na ovom faksu će vam dati još veću motivaciju da gurate dalje.

Studentske organizacije kojih ima čak 14 su defitivno najbolja stvar na faksu ikadaaaa! Tu sam upoznala najbolje ljude sa fakulteta, stvorila najlepše uspomene i naučila ono što nisam ni mogla da pretpostavim kada sam ulazila u sve ovo. Ako mene pitate, studirati FON bez članstva u nekoj od studentskih organizacija je velika greška.

Saveti 🤩

FON generalno jako dobro uputi svoje brucoše u ono što ih čeka, kao i kako da se za to pripreme.

Verovatno ste čuli da je FON teže upisati nego završiti ga i pitate se da li je to uopšte tačno: moje mišljenje je da jeste, ali da isto tako nećete ni jedan ispit spremati toliko meseci koliko ste prijemni. Sve zavisi od toga šta vama više leži. Svakako, mislim da svako ko je ambiciozan i zna svoje ciljeve neće imati problema pri završavaju ovog faksa.

Sve je u dobroj organizaciji’ – slogan fakulteta koji je asolutnoooo tačan! Dobro isplanirajte svoje vreme i ciljeve, ali još važnije, ne očajavajte ako ih ne ispunite iz prvog puta!!!

Slušajte savete starijih studenata ali se uzdajte i u svoj sud i plan učenja. Učlanite se u studentsku organizaciju koja vam se najviše dopada i najvažnije, uživajte u svemu tome.

Ukoliko bilo ko ima više pitanja, može mi uvek pisati na Instagramu 😉

Za više informacija o Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, menadžementu konkretno ili drugim modulima (tj. smerovima) na istom, prijemnom ispitu i slično, obavezno ispratite obaveštenja na njihovom zvaničnom sajtu. Još sadržaja o ovom fakultetu i studijama možete naći i na Instagram stranici fakulteta. Dodatno, u nastavku vam ostavljam nekoliko klipova koji isto mogu da vam budu interesantni na ovu temu 😁

Podcast ,,Studentska služba” – Savez studenata Fakulteta organizacionih nauka
Podcast ,,Studentska služba” – Fakultet političkih nauka i Fakultet organizacionih nauka
(Visited 683 times, 1 visits today)