Overthought by #FAKS101

#FAKS101: Medicinski fakultet u Nišu (MedFak)

Ako te zanimaju studije na Medicinskom fakultetu u Nišu, polažeš uskoro prijemni i značile bi ti dodatne informacije o studiranju, pročitaj ceo tekst!

U želji da što bolje približim studiranje i studentski život budućim brucošima, na svom Instagram nalogu sam pokrenula serijal #faks101 gde sam uz pomoć prijatelja sa različitih fakulteta delila savete za upis i studiranje na različitim fakultetima i smerovima širom Srbije. Kako bi sve ostalo na jednom mestu, odlučila sam da sve Instagram storije i hajlajte prebacim u tekstove. Ovo što čitaš je jedan od njih, konkretno vezan za studije na Medicinskom fakultetu u Nišu 🤗

#IzIskustva

Više o studiranju na Medicinskom fakultetu u Nišu podelila je moja drugarica iz srednje škole, Neda Ranđelović, trenutno studentkinja treće godine. Pored fakulteta, Neda ostaje u toku sa događajima studentskih organizacija na svom fakultetu i trudi se da maksimalno iskoristi preostalo slobodno vreme 😁

Šta ona izdvaja vezano za prijemni za upis i studiranje na Medicinskom fakultetu pročitaj u nastavku, a za sva pitanja možeš meni ili njoj da se javiš na Instagramu ➡️

Neda Ranđelović

Prijemni ispit 📝

Što se tiče prijemnog ispita polažu se biologija i hemija. Sa spremanjem sam počela kao i većina mojih kolega u oktobru u četvrtoj godini. Prijemni ispit je vrlo obiman i zbog toga zahteva da se krene ovoliko rano.

Moja preporuka je da se nađu dobri profesori koji su upoznati sa samim gradivom i koji mogu da daju adekvatne savete kako bi olakšali samo polaganje. Naravno, postoje i pripreme na samom fakultetu koje su vrlo dobre.

Trema je bila najprisutnija dan pred polaganje i tada savetujem da radite sve što vas opušta kako biste smanjili tremu. Preporučujem da ujutru prelistate nešto oko čega ste nesigurni i da ostatak dana uživate. Na dan polaganja sva trema nestaje. Obavezno ponesite 2 kalkulatora, dodatne hemijske i flašicu vode!

Studiranje 🎓

Postoji šest ispita na prvoj godini među kojima je najteža anatomija. Najbolje bi bilo da se počne što pre sa spremanjem ovog obimnog ispita. Na fakultetu postoje odlični profesori koji se trude da vam na najbolji mogući način približe gradivo.

Savetujem da se obavezno kupi atlas ali i da se ide na konsultacije sa profesorima gde će vam oni odgovoriti na sva vaša pitanja. Ono što takođe može olakšati spremanje jeste učenje sa kolegama.

Postoje mnoge aktivnosti koje studentima omogućavaju da van fakulteta nauče nešto novo ali i da upoznaju nove ljude. Na našem fakultetu jeste bitno da redovno učite, ali to ne znači da treba da zapostavite ostale aktivnosti.

Saveti 🤩

Najkorisniji savet koji bih dala jeste da na vreme krenete sa učenjem, uvek budete u kontaktu sa kolegama, ali i da radite stvari koje vas čine srećnim da biste olakšali studiranje koje nije nimalo lako!

Slobodno me možete kontaktirati za bilo šta što vas interesuje na Instagramu 🤗

Za više informacija o Medicinskom fakultetu u Nišu, prijemnom ispitu i slično, obavezno ispratite obaveštenja na njihovom zvaničnom sajtu. Još sadržaja o ovom fakultetu i studijama možete naći na i na Instagramu Studentske unije Medicinskog fakulteta. Dodatno, u nastavku vam ostavljam kratak klip koji isto može da vam bude interesantan na ovu temu 😁

Sa druge strane fakulteta – Medicinski fakultet u Nišu

(Visited 421 times, 1 visits today)