Hajde da zajedno otkrijemo tvoj challenge!

Ako si srednjoškolac i nisi siguran/sigurna koji faks da upišeš, možda trenutno student, ali nisi baš 100% da li je to bio pravi izbor za tebe, ili studiraš, ali nemaš pojma šta bi posle faksa, onda je ovo pravi challenge za tebe!

Jedna stvar oko koje se većina mladih slaže jeste da nam formalno obrazovanje i škola nisu dovoljni da se spremimo za život, kako za ulazak na tržište rada, tako i za aktivno obavljanje svoje građanske dužnosti. Isto tako, većina mladih ne radi ništa po tom pitanju. Zašto? Pa, neki neće, a neki hoće ali ne znaju kako i gde da počnu, kao što nisam ni ja kad sam kretala. Ja hoću da pomognem ovoj drugoj grupi, jer mislim da se najbolje uči radeći i da je to najbolji način da se usmeriš i otkriješ šta želiš da radiš, da upoznaš sebe i brdo fantastičnih ljudi koji pokušavaju (i uspevaju) isto to!

Gde još da nađem vremena i za to?

Istraživanja pokazuju da veliki broj nas ostaje sa nekoliko (čak i više nego što ti se čini) sati slobodno svake nedelje. Ako mi ne veruješ, odradi ovaj kratak kviz koji će ti dati tačnu brojku!

Svako od nas, bez obzira gde i kako živimo imamo dan ograničen na 24h da iskoristimo najbolje što umemo. To „najbolje što umemo“ je ono što će u jednom trenutku napraviti razliku između Elon Musk-a, Novaka Đokovića, Mark Zuckerberg-a, mene i tebe.

Sad, poenta ovog teksta nije da ja sad nekome solim pamet kako troši svoje vreme, mislim da svi koji trenutno čitaju ovo imaju dovoljno godina da svesno odlučuju gde i kako ulažu veliki deo svog vremena. S druge strane, ako si porazmislio/porazmislila o svom nedeljnom rasporedu, ili pak odradio/odradila kviz, verovatno se razmišljaš gde ti odu svi ti navodno neiskorišćeni sati… Meni kad oduzmem sve svoje aktivnosti ostaje oko 65 sati koje mogu da rasporedim na učenje i još nešto. To je 2,7 dana!

Tek kada sam otišla u Ameriku sam shvatila šta sve ja zapravo mogu da radim u toku jednog dana i na koje sve načine mogu da učim i usavršavam se, iz čega god. Od sporta do akademije, plus svega što postoji između ta dva, za šta god da sam htela da se opredelim – postojala je aktivnost, samo ja za nju verovatno još nisam znala. Takođe, na časovima preduzetništva sam naučila kako da sve te aktivnosti i “cimanje” dokumentujem kao svoje radno iskustvo, što i jeste! Neki bi rekli da je to zato što je to “Amerika” i da “toga kod nas nema”. Ja kažem da je to verovatno laž i hoću da ti pomognem da pronađeš (ili stvoriš) nešto u šta želiš da ulažeš to vreme koje ti preostane i za šta ćeš čak svesno i da izdvajaš vreme, aktivnost kroz koju ćeš da učiš, stičeš nove i poliraš već postojeće veštine, testiraš čime bi da s ebaviš u životu, a onda da sve to stavimo u jedan CV!

Najviše sam naučila razgovarajući sa vlasnicima lokalnih biznisa na času preduzetništva, plus sam dobila i diplomicu!

Iz svih ovih razloga, nudim ti jedan challenge:

Hajde da izdvojimo sat vremena, popričamo, otkrijemo šta tebe interesuje, čime bi voleo da se baviš, pronađemo neke aktivnosti u kojima ćeš moći da testiraš da li ti se i koliko to sviđa i da krenemo polako da gradimo tvoj CV koji će se, kako se budeš više i više aktivirao/aktivirala, formirati u jednu super sliku tebe i onog šta ti želiš da radiš! Isto tako, ako već radiš neke stvari, ali nisi siguran/sigurna kako je sve to povezano, kako da sve to staviš u jedan CV ili misliš da ti treba dodatna pomoć da neke stvari jasnije izdefinišeš, hajde da to uradimo zajedno!

Ako si za, kontaktiraj me da pronađemo tvoj challenge, nešto tvoje, u šta želiš da ulažeš svoje vreme, nešto šta ćeš da gradiš uporedo gradeći sebe!

Znači, challenge accepted?

(Visited 369 times, 1 visits today)

Comments are closed.