O meni

Ko sam ja i zašto ovo radim?

Zovem se Marija Raičević i student sam Ekonomskog fakulteta u Beogradu, zavisnik od aktivizma i projekata, ali pre svega ljubitelj društvenih mreža, PR-a i marketinga. Treću godinu gimnazije sam provela u Americi kao stipendista FLEX programa razmene, a sada to svoje iskustvo rado delim sa svima koji žele da slušaju (ponekad ne moraju ni da me pitaju).

Tokom deset meseci provedenih kao učenik na razmeni, po povratku u Srbiju sam odlučila da nastavim sa vanškolskim aktivnostima, volonterizmom i aktivizmom i da prilike za lični i profesionalni razvoj koje sam dobila radeći sve to podelim sa drugima (tu dolazi onaj marketinški deo), kako bismo svi zajedno mogli da radimo na sebi, stičemo radno iskustvo i pre svega upoznamo bolje sami sebe.

Kroz rad u nevladinim organizacijama Nauči mePick and ChooseUnbox habu inovativnih edukacija i kao FLEX Alumni City Representative za Niš, kao i kroz rad na različitim projektima, stekla sam iskustvo u polju neformalnog obrazovanja i sada želim i vas da podstaknem da se uključite!

Ako te zanima da pročitaš zašto su svi sada zaluđeni za to neformalno obrazovanje, na koji način ono može da ti pomogne da pronađeš svoju buduću karijeru i pripremiš se da budeš mladi profesionalac, pozivam te da bookmark-uješ ovaj sajt i da se povežemo na Instagramu jer ja putem ove platforme želim da uradim upravo to!

Hajde da se bolje upoznamo!

Koji je moj plan za ovaj sajt?

Pa, ne želim da ovaj blog bude samo jednosmerno presipanje znanja na koje smo možda navikli u školi, niti samo moj CV objavljen na internetu. Ovaj sajt su beleške mojih iskustva, iz kojih sam porasla dosta i koja želim da podelim sa ljudima u vidu mini priča koje će nadam se, pomoći nekome, ili barem biti zanimljive za čitanje.

Pored nedeljnog (ili dvonedeljnog, u zavisnosti od inspiracije i obaveza) teksta o nekoj temi unutar oblasti razmena i putovanja, volonterizma i aktivizma, ličnog i profesionalnog razvoja, o dosta toga redovno mozgam na svom Instagram profilu, gde volim i da pitam ljude šta oni misle i kako se osećaju povodom nekih stvari, tako da bih volela da u to uključim i vas koji ovo sada čitate! Na dnu stranice je i Gugl forma za newsletter koji planiram da pokrenem u nekom trenutku, kako bih delila više sadržaja, pa možete da se prijavite ako želite. To možete očekivati od mene, naravno ukoliko ne promenim ovaj pasus…

Za kraj, ponovila bih rečenicu jedne prepametne žene, Sonje Dakić, koja me je motivisala da konačno presečem i ispržim sve nervne ćelije kreirajući ovaj sajt (IT stvari baš i nisu u mom domenu):

Pred neku bitnu odluku, uvek se zapitam: “Da li ću se za godinu dana kajati što sam se uplašila i odustala?”

Ako tražite neke inspirativne ljude da zapratite i poslušate, Sonja je definitivno jedna od njih, a kroz dalje tekstove ću pomenuti još neke!

Mene ceo ovaj poduhvat iskreno užasava, plašim se fidbeka koji bih mogla da dobijem, ali eto, i dalje sam tu i čim neko ovo čita znači da sam donekle uspela.

Za sva pitanja, nedoumice ili predloge tema koje biste voleli da vidite, moj mejl je marijaraicevic001@gmail.com, a društvene mreže su linkovane dole, tako da se osetite slobodnim da mi se javite! Ako ste u Nišu, negde u blizini, ili sam ja igrom slučaja negde blizu vas, možemo i na neku kafu

(Visited 518 times, 1 visits today)

Comments are closed.