O meni

Zdravo! Ja sam Marija i ja sam OverThinker!

Šta znači biti OverThinker? 🤔

 

Ja sam Marija Raičević, dolazim iz Niša i studentkinja sam Ekonomskog fakulteta u Beogradu. U trećoj godini srednje škole sam dobila stipendiju Stejt Departmenta Vlade SAD-a da provedem deset meseci u Šarlotu, Severnoj Karolini, preko FLEX programa razmene, i to iskustvo mi je promenilo život. Tamo sam se prvi put osamostalila i krenula da razmišljam o prilikama i iskustvima koja želim da imam. Pod parolama you only live once 🤷 to jest I’m in America only once 🗽.

U Americi sam prvi put osvestila da ne moram da ima sve petice i radim ono što mislim da “treba” i što se od mene očekuje. Prihvatila sam da me moj uspeh u školi ili sport koji igram, hobiji koje imam ne određuju, da nisu cela moja ličnost – ne moraju da budu, i krenula da tražim čime sve još mogu da se bavim. Istražujući tako sebe i svoje okruženje skapirala sam da sam OverThinker!

Šta to tačno znači? Pa, ako izguglamo definiciju, to je neko ko previše razmišlja, svemu pridaje neki dublji značaj iako ga možda nema. Ja bih dodala da je OverThinker neko ko je jako svestan sebe i svog okruženja, malo i previše, i stalno razmišlja šta sledeće može da uradi, šta sledeće može da se desi šta bi se tad dogodilo. Profesionalni mislilac takoreći, za sebe i druge 🧠. Ako se pronalazite u nečemu od ovog, čestitam, i vi ste overthinkeri, a ovo je blog baš za vas!

Čemu sve ovo? 🤷

 

Nakon povratka iz Amerike, odlučila sam da sve što sam tamo videla i naučila prenesem u Srbiju i nastavim da razvijam kroz aktivnosti van škole. Tako da je ovaj blog, ceo ovaj sajt praktično, krenuo kao moj medijum za istraživanje, isprobavanje i deljenje. Htela sam da vidim šta je sve za mene moguće i naučim kako najbolje mogu da iskoristim svoje potencijale. 

 

Sada želim i trudim se to da omogućim i drugim mladim ljudima. 

 

Tako da, ako te zanima da bolje upoznaš sebe i radiš na sebi, da istražuješ svoja interesovanja, razvijaš svoje talente i polako, korak-po-korak gradiš svoj idealni život i karijeru, , dobrodošao ili dobrodošla još jednom u OverThinker porodicu! Čujemo se (to jest čitamo se) uskoro!

Za sva pitanja, nedoumice ili predloge tema koje bi da vidiš, moj mejl je marija@overthinker.rs, a društvene mreže su linkovane dole, tako da se slobodno javi! Ako si u Nišu ili Beogradu, negde između ili primetiš na mrežama da sam ja negde blizu tebe, možemo i na neko piće 🍹

U međuvremenu, pozivam te da pročitaš neki od tekstova na mom blogu, ili baciš pogled na moju eKnjigu Ali metar moga sela, Amerika cela, gde sam podelila neke od najvažnijih lekcija koje sam naučila za tih 10 meseci u Šarlotu!

(Visited 1.381 times, 1 visits today)

Comments are closed.